Sustav kontrole pristupa

Sustav kontrole pristupa

Siemens Sipass

Sustav kontrole pristupa Siemens SiPass je fleksibilan sa mogućnošću podešavanja svih parametara što ga čini iznimno sigurnim. Dizajniran je za sve tipove organizacija sa mogućnošću upravljanja jednim ili više objekata distribuiranim na raznim lokacijama.

Ukupan broj vrata i korisnika kartica u sustavu je virtualno neograničen tj. do sada u svijetu nije bilo korisnika ili objekta na kojem su navedeni parametri dostignuti. Sustavom je moguće upravljati putem više radnih stanica, operateri mogu biti podjeljeni u nekoliko grupa sa raznim privilegijama.

Sustav je modularan i sastoji se od velikog broja programskih modula kao što su:

 • Elevator control – sustav upravljanja liftovima
 • DVR interface – sučelje za integraciju sustava videonadzora
 • Intrusion interface – sučelje za upravljanje sustavom protuprovale
 • Visitor management – sučelje za upravljanje posjetiteljima
 • Guard tour – sustav za upravljanje zaštitarskom službom
 • Grafic interface – sučelje za grafički prikaz objekta sa ucrtanim elementima sustava
 • Web access – sučelje za udaljeni pristup putem web aplikacije
 • OPC interface
 • Time recording – sustav za obradu vremena
 • Photo ID and image verificaton – kompariranje slike sa nositeljem kartica
 • Mifare encoding
 • Secure card format
 • HR interface
 • Messaging

Siemens Aliro

Sustav Aliro nudi jasno strukturiran sustav s user-friendly softverom i intuitivnim mobilnim aplikacijama. Sa svojim fleksibilnim konceptom, sustav može se upravljati s bilo kojeg uređaja s pristupom internetu.

Budući da svaka vrata danas imaju jednu jedinicu kontrole pristupa, Aliro je vrlo jednostavan. To ga čini lakšim za instalatere koji dizajniraju sustav i pripremaju procjenu troškova. Pristupne točke mogu se također koristiti za hvatanje stanica, eliminirajući tako potrebu za dodatnim hardverom. Uz sustav velik broj korisnika je zaštićena, a arhitektura sustava također poboljšava transparentnost troškova za korisnike. To Aliro čini idealnim za male i srednje tvrtke kao što su prodajna mjesta, domovi zdravlja i urede koji zahtijevaju izravan sustav kontrole pristupa koji, kao distribuirane aplikacije, jer se s njime može upravljati do 512 vrata, 10.000 korisnika i 100.000 pristupnim karticama.

Pristupne točke mogu se priključiti na sustav preko IP mreže, kao i putem tradicionalnih veza (RS485). Pristupne točke su unaprijed konfigurirane za standardne aplikacije i mogu se koristiti bez ikakvih preinaka. Ako je potrebno, instalaterima se lako može prilagoditi standardna ​​konfiguracija u skladu s korisničkim specifičnim zahtjevima.

Aliro koristi sadašnja generacija Siemensove MiFare kartice. Oni imaju integriranu OLED zaslon koji prikazuju poruke i upute na temelju korisnika prava, čime se omogućuje izravna interakcija s nositeljima kartica. Korisničko sučelje je dostupno na jedanaest europskih jezika i kompatibilan sa svim uobičajenim čitačima tehnologija na tržištu. Ona podržava ne samo lokalnu integraciju sa sustavima za otkrivanje neovlaštenih upada te ima anti-passback.

Ovlašteni korisnici mogu pratiti i upravljati Aliro s bilo kojeg mjesta koristeći standardni web preglednik. Namjenske smartphone aplikacije su također dostupne. Ove mobilne aplikacije imaju moderno, intuitivno korisničko sučelje i podržavaju sve glavne funkcije kao što su praćenje vrata i alarmnih sustava, otključavanje vrata i upravljanje korisnicima

SBT Portal

Sustav Portal u potpunosti je baziran na IP tehnologijama. Sustav se sastoji od nekoliko tipova kontrolera na koji se povezuju od 1 do 4 vrata. Svi kontroleri se nalaze na IP mreži. Budući da softver kojim se Portal koristi baziran na webu, treba biti instaliran na samo jednom računalu. Softver automatski prepoznaje jedinice kontrole pristupa u sustavu i dodjeljuje im mrežne adrese. Konfiguracija softvera je brza i jednostavna zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju.

Sustav je moguće integrirati sa drugim sustavima tehničke zaštite i u centralno nadzorno upravljačke sustave.